Sumec v syrovom cestíčku na tekvicovom pyré s grilovanou hruškou.
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: SEPTEMBER 2017
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 01.03.2018.
Na 4 porcie potrebujeme:
800 g filet zo sumca
2 dl mlieka
2 vajcia
50 g strúhaného eidamu
100 g hladkej múky
2 dl oleja
800 g tekvice hokkaido
20 g masla
1 PL olivového oleja
2 hrušky
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Filety si umyjeme, osušíme a dochutíme soľou. Z mlieka, vajec, hladkej múky, štipky soli a nastrúhaného eidamu si vypracujeme cestíčko, v ktorom obaľujeme sumca. Obalené filety vyprážame do zlatista na panvici s olejom.
Tekvicu si očistíme, nakrájame na väčšie kocky a pečieme na vymastenom plechu s olivovým olejom pri teplote 180 °C približne 20 min. Po upečení hokkaido ešte povaríme vo vriacej vode, pokiaľ nie je tekvica mäkká. Následne ju scedíme a rozmixujeme ponorným mixérom. Do pyré pridáme maslo, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Hrušku si nakrájame na plátky a grilujeme do zlatista z obidvoch strán.
Keď máme všetko hotové, môžeme servírovať na tanier. Jedlo možno dozdobiť plátkom citróna a zmesou čerstvých byliniek.
Recept pripravil Marián Kollárik, šéfkuchár z Penziónu Hoffer v Nitre, www.penzion-hoffer.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.