Sumec plnený prosciuttom a zeleninou na vínovej omáčke
nezadaný
22.12.2011 (1/2012)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: JANUÁR 2012
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny:
(4 porcie)
- 150 g sumca - 4 filety (môže byt aj s kožou)
- 4 plátky prosciutta (talianskej šunky)
- 1 oranžovú papriku
- 1 červenú papriku
- 1 cuketu
- Soľ na dochutenie
- Citrón na pokvapkanie
Omáčka:
- 8 PL jemného kečupu
- 0,4 l červeného vína
- 10 g masla
Odporúčané prílohy:
- Varené zemiaky
- Pečené zemiaky v šupke
Postup:
Filety zo sumca si narežeme tak, aby sme ho mohli naplniť. Zvnútra jemne osolíme. Papriky si nakrájame na hrubšie rezance. Tak isto aj cuketu. Nakrájanú zeleninu si poukladáme na začiatok prosciutta a zvinieme. Túto náplň vložíme do narezaného sumca. Sumca si mierne posolíme a môžeme opekať na rozpálenej panvici z oboch strán (alebo na grile). Medzitým si pripravíme omáčku. Na panvičku si dáme speniť maslo, pridáme kečup, rozmiešame a prilejeme červené víno. Chvíľočku povaríme, asi 2 minúty, a omáčka je hotová.
Prajeme dobrú chuť!
Recept pripravil šéfkuchár z Rybárskej bašty u Hoffera v Nitre
Stiahnuť článok v PDF formáte.