Grilovaný zubáč na kuriatkach so zemiakmi vitelotte
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: JANUÁR 2017
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo.
Na 4 porcie potrebujeme:
800 g filiet zo zubáča
200 g kuriatok
400 g fialových zemiakov vitelotte
0,1 dcl bieleho vína
1 šalotku
20 g masla
2 dcl smotany na varenie 33 %
Soľ
Čierne mleté korenie
1 limetku
Olivový olej
Zmes čerstvých byliniek
Postup:
Filety zo zubáča si umyjeme, osušíme, dochutíme soľou a sprudka opražíme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Rúru si zohrejeme na 180 °C a rybu pečieme ešte 6 minút. Po dopečení filety pokvapkáme šťavou z limetky a posypeme limetkovou kôrou.
Na panvici si speníme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, kuriatka, krátko orestujeme a podlejeme bielym vínom. Omáčku krátko podusíme, pridáme smotanu na varenie a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Fialové zemiaky si uvaríme v šupke v osolenej vode, očistíme a nakrájame na kocky.
Všetko spolu si naservírujeme na tanier a dozdobíme zmesou čerstvých byliniek.
Recept pripravil Marián Kollárik, šéfkuchár z Penziónu HOFFER v Nitre, www.penzion-hoffer.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.