Grilované filety pstruha podávané na tagliatelle so smotanovo-pórovou omáčkou.
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: JANUÁR 2018
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo.
Ingrediencie na 1 porciu:
Pstruh – 0,150 kg
Cestoviny tagliatelle – 0,120 kg
Maslo – 0,010 kg
Pór – 0,025 kg
Biele víno – 0,040 l
Soľ – 0,001 kg
Cibuľa šalotka – 0,010 kg
Petržlenová vňať – 0,001 kg
Citrón – 0,020 kg
Biele korenie – 0,001 kg
Mleté čierne korenie
Postup:
Na masle si orestujeme čerstvý pór, podlejeme bielym vínom a smotanou, dochutíme soľou a bielym korením. Privedieme do bodu varu a necháme zredukovať. Vložíme uvarené cestoviny a jemne premiešame.
Na druhej panvici si pripravíme pstruha, ktorého sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch strán a zjemníme kockou masla. Po upečení ho naservírujeme na cestoviny. Dozdobíme čerstvým citrónom a čerstvými bylinkami.
Recept pripravil Erik Šoltés, šéfkuchár HOTELA GLAMOUR**** na Zemplínskej šírave. www.hotelglamour.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.