Dnes vám predstavím jednoduchý a praktický spôsob, ako udržať príchuť našich boilies aj napriek tomu, že budú dlho spočívať vo vode a čakať na dlho vytúžený záber kapra...
info
Kategória: Kaprárina
Vyšiel v čísle: OKTÓBER 2009
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 28
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Po krátkej dobe zopakujte operáciu, postavte do zvislej polohy a uložte späť do chladničky.
Podstata tohto postupu spočíva v chlade, ktorý pomáha úplne absorbovať dip do boilies. Nikdy nenechá-vajte boilies ponorené pridlho, pretože nadmerné množstvo zastaví studené absorbovanie. Vždy musia byť len mokré. Vrstva po vrstve. Týmto spôsobom sme získali nielen boilies nasiaknuté povrchovo, ale aj vo vnútri. Ideálne je skladovať nádobku v chladničke bez veka, čím je efekt rýchlejší.
Vopred musím upozorniť, že bude lepšie súčasne neskladovať v chladničke žiadne potraviny, inak napáchnu príchuťami z boilies. Koncentrácia príchutí bude podstatne bohatšia, ak boilies nebudú obsahovať olejové komponenty, ktoré by zastavili kompletnú absorpciu. Celý systém skompletizujeme tak, že zhotovíme akúsi boilies ochranu. Použijeme na to širšiu zmršťovaciu hadičku. Tým predĺžime životnosť našej nástrahy a zabránime tomu, že ju potupne zjedia votrelci.
Materiály:
1 - Jedna plastová alebo sklenená nádoba s vrchnákom.
2 - Jedno plastové veko alebo niečo podobné (ako spodný kryt).
Postup:
1. Vyčistite všetky materiály. Vyrobte niekoľko otvorov na hornej strane plastového veka. Poslúžiť vám môže šidlo, vrták alebo podobne, a potom veko položte na dno nádobky.
2. Nalejte dip do nádobky tak, aby bol pod hornou úrovňou spodného krytu.
3. Naplňte nádobku boilies. Uzavrite ju a prevracajte tak, aby všetky gule nasiakli dipom. Nádobku postavte do zvislej polohy a umiestnite do chladničky (nie mrazničky) pri teplote 4-8 °C.
4. Po krátkej dobe zopakujte operáciu, postavte do zvislej polohy a uložte späť do chladničky.
Podstata tohto postupu spočíva v chlade, ktorý pomáha úplne absorbovať dip do boilies. Nikdy nenechá-vajte boilies ponorené pridlho, pretože nadmerné množstvo zastaví studené absorbovanie. Vždy musia byť len mokré. Vrstva po vrstve. Týmto spôsobom sme získali nielen boilies nasiaknuté povrchovo, ale aj vo vnútri. Ideálne je skladovať nádobku v chladničke bez veka, čím je efekt rýchlejší.
Vopred musím upozorniť, že bude lepšie súčasne neskladovať v chladničke žiadne potraviny, inak napáchnu príchuťami z boilies. Koncentrácia príchutí bude podstatne bohatšia, ak boilies nebudú obsahovať olejové komponenty, ktoré by zastavili kompletnú absorpciu. Celý systém skompletizujeme tak, že zhotovíme akúsi boilies ochranu. Použijeme na to širšiu zmršťovaciu hadičku. Tým predĺžime životnosť našej nástrahy a zabránime tomu, že ju potupne zjedia votrelci.
Celá fotogaléria k článku
Stiahnuť článok v PDF formáte.