Superchutný recept teraz prispieva Štefan Búra z Levíc - Bohatá misa z kapra pre všetkých
nezadaný
26.09.2013 (10/2013)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: OKTÓBER 2013
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 103
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny:
- 2 kapry cca 1,5 kg
- 1 citrón alebo limetka
- 2 plátky tvrdého syra
- 2 vajíčka
- zemiakové krokety
- čierne korenie
- soľ
- hladká múka
- strúhanka
- 2 cibule
- olej
- 1 cesnak
- rybie koreniny
- zemiaky
- 1/8 masla
Postup:
Jedného z kaprov necháme v celosti. Zbavíme šupín, žiabier, očí a vypitveme. Zvonka aj zvnútra osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a narežme pozdĺž rebier. Natrieme maslom, prikryjeme alobalom a dáme upiecť. Z druhej ryby si pripravíme 3 – 4 podkovičky a vykostíme 3 filety. Podkovičky osolíme, okoreníme, posypeme pretlačeným cesnakom a upečieme do zlatista.
Z filiet pomocou vykrajovača vykrojíme medailóniky, takisto aj z údeného syra a cibuľu nakrájame na tenšie krúžky. V tomto poradí ich ponapichujeme na špíz, osolíme, okoreníme koreninami na ryby, obalíme v trojobale a vypražíme do zlatista. V celosti upečenú rybu dáme na misu, ozdobíme citrónom, priložíme vyprážané špízy a podkovičky. Celú misu hojne pokvapkáme šťavou z limetky. Naaranžujeme prílohu - každý podľa fantázie a chuti. Ja osobne dávam zemiakové krokety a americké zemiaky. Vhodná je k tomu kôprová omáčka.
Odkaz autora receptu:
V našej rodine sú všetci vášniví rybári a milovníci prírody, a tak často experimentujeme s ponechanými úlovkami. Konkrétne tento recept sa mi páči aj kvôli tomu, že každý má výber z tejto misy podľa chuti.
DOBRÚ CHUŤ!
Štefan Búra, Levice
Stiahnuť článok v PDF formáte.