Varíme špagety Carbonara...
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: OKTÓBER 2014
Počet strán v magazíne: 2
Od strany: 102
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 08.09.2016.
V dnešnej časti seriálu „varíme pri vode“ vám predstavíme obľúbený recept mladého „free-stylového“ rybára a nádejného šéfkuchára Robina ŠteŘíka, ktorý podľa vlastných slov občas dokáže pripáliť aj čaj.
A čo na to náš šéfkuchár?
Toto jedlo si varím pri vode, vždy keď sa chcem rýchlo najesť. Dlho som hľadal správny recept, kým som našiel tieto skvelé cestoviny, nazývané špagety „Carbonara“. Verte mi, že keď si ich párkrát uvaríte, čoskoro to dotiahnite do dokonalosti a s istotou urobíte touto ľahkou a štýlovou večerou radosť sebe aj svojej priateľke.
Suroviny pre 2 ryárov:
- 500 g špagiet
- 3 vajíčka
- 150 g prerastanej slaninky
- soľ, čierne korenie podľa chuti
- olej
- cesnak
Postup:
A ako na to? Do panvice nalejem trošku oleja a osmažím nakrájanú slaninku, pridám nakrájaný cesnak a jemne orestujem. Následne dám zovrieť asi 1 l osolenej vody, vhodím do nej špagety. Nádobu prikryjem pokrývkou a krátko ich povarím 5-6 minút, aby len jemne zmäkli a boli tak „al dente“. Počas varenia špagiet si pripravím vajíčka, rozklepnem ich do hrnčeka, rozmiešam ich a ochutím soľou a korením. Po uvarení špagety scedím a okamžite ich pridám do panvice s orestovanou slaninkou a následne do horúcich špagiet rozmiešame vajíčka. Vďaka vysokej teplote čerstvo uverených špagiet sa vajíčka „zatiahnu“ a získajú perfektnú jemnú krémovú chuť.
Špagety ihneď podávame, optimálne s pohárikom dobrého bieleho vínka.
Dobrú chuť a nech vám to jazdí.
Stiahnuť článok v PDF formáte.