Pečený zubáč na omáčke z koreňovej zeleniny so špaldovými špagetami.
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: OKTÓBER 2017
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 31.12.2017.
Na 4 porcie potrebujeme:
800 g filiet zo zubáča
400 g koreňovej zeleniny (petržlen, mrkva)
50 g rajčinového pretlaku
1 cibuľu
4 dl zeleninového vývaru
400 g špaldových špagiet
1 citrón
1 dl oleja
soľ
mleté čierne korenie
chilli
zmes čerstvých byliniek
Postup:
Zubáča si umyjeme, osušíme a vložíme na vymastený plech. Filety posolíme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 12 minút.
Do rozpálenej panvice pridáme olej a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú očistenú koreňovú zeleninu, rajčinový pretlak a krátko orestujeme. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme približne 10 minút. Omáčku dochutíme soľou, mletým čiernym korením a chilli.
Medzitým si vo vriacej vode uvaríme špaldové špagety al dente.
Všetko spolu naservírujeme na tanier, dozdobíme plátkom citróna a zmesou čerstvých byliniek.
Recept pripravil Marián Kollárik, šéfkuchár z Penziónu Hoffer v Nitre, www.penzion-hoffer.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.