Dusený zubáč v hroznovom liste s hrozienkami
nezadaný
29.10.2008 (11/2008)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: NOVEMBER 2008
Počet strán v magazíne: 2
Od strany: 90
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny:
- 600 g strednej časti filé zo zubáča v štyroch dlhších kusoch
- 4 kusy veľkých ale mladých hroznových listov
- soľ
- sóda bikarbóna podľa v kusu
- 50 g masla
- 1 šálka veľkozrnných svetlých hrozienok, namočených v jednej šálke MUSCAT LUNEL
- 1 šálka smotany
- 1 liter zeleninového rybacieho vývaru pripraveného z kostí zubáča, ochutené soľou a citrónovou šťavou
- 1 šálka varených zemiakových guľôčok
Postup prípravy:
Filé zo zubáča osolíme a odložíme. Hroznové listy varíme 10 minút vo vode, v ktorej je sóda bikarbóna. Potom ochladíme a necháme odkvapkať. Osolené rybie filé zabalíme do hroznových listov (po jednom), prepichneme s odstrihnutou stonkou z listov.
Zabalené ryby vložíme do vriaceho vývaru tak, aby ich šťava pokryla. Nádoby zakryjeme a šporák vypneme. Po 15-tich minútach ostane dusený zubáč mäkký, šťavnatý a chutný. Smotanu zovrieme na slabom ohni. Do hustej smotany pridáme pol šálky rybacieho vývaru a 1/3 šálky MUSCAT LUNEL z hrozienok. Ochutíme soľou a pri miešaní varíme do omáčkovej hustoty.
Hrozienka precedíme a prehrejeme na masle. Zemiakové guľôčky tiež prehrejeme na masle a ochutíme soľou.
Servírovanie:
Zubáče vyberieme z vývaru a necháme odkvapkať. Ryby napol vybalíme z hroznových listov, a roztaveným maslom pretrieme aj listy tak, aby boli pekné lesklé. Na stred teplých tanierov nalejeme trochu omáčky a priložíme zubáče v hroznových listoch.
Z hrozienok a zemiakových guľôčok vyložíme tvar hroznových strapcov na obe strany zubáča.
Ozdobiť môžeme hroznovými výhonkami.
Reštaurácia Gundel, Maďarsko
Stiahnuť článok v PDF formáte.