Recept: Pečená šťuka s gaštanmi na tekvicových pappardelle
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: NOVEMBER 2016
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 31.12.2016.
Na 4 porcie potrebujeme:
800 g filety zo šťuky
400 g pappardelle
200 g tekvice Hokkaido
50 g masla
200 g varených gaštanov
3 dl smotany na varenie 33 %
korenie štyroch farieb
morská soľ
1 citrón
zmes čerstvých byliniek
Postup:
Filety zo šťuky si očistíme, umyjeme, osolíme a pokvapkáme šťavou z citróna. Šťuku pečieme na vymastenom plechu spolu s varenými gaštanmi pri teplote 180 °C približne 20 minút.
Cestoviny si vyvaríme vo vode al dente. Tekvicu Hokkaido si očistíme a narežeme na tenké plátky. V panvici si speníme maslo a pridáme tekvicu, ktorú krátko orestujeme. Potom pridáme cestoviny a podlejeme smotanou. Na stíšenom ohni zredukujeme, dochutíme soľou a korením štyroch farieb.
Na tanier servírujeme pripravené cestoviny, na ne položíme filety zo šťuky a dozdobíme čerstvými bylinkami a pečenými gaštanmi.
Recept pripravil Marián Kollárik, šéfkuchár z Penziónu HOFFER v Nitre, www.penzion-hoffer.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.