Tortilla plnená zubáčom a rajčinovou salsou.
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: NOVEMBER 2017
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 28.04.2018.
Pre 4 osoby potrebujeme:
800 g zubáča
4 ks tortilly
Soľ
Čierne mleté korenie
Limetkovú šťavu
Tabasco
Rukolu
4 rajčiny
2 červené cibule
1 PL hnedého cukru
1 dl olivového oleja
200 g kyslej smotany
Postup:
Tortilly si opečieme do chrumkava z obidvoch strán vo vopred vyhriatej panvici s trochou olivového oleja. Do panvice pridáme 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a krátko orestujeme na kocky nakrájaného zubáča. Rybu dochutíme soľou, mletým čiernym korením a šťavou z limetky.
Rajčinovú salsu si pripravíme z najemno nakrájaných rajčín a cibule. Pridáme hnedý cukor, zvyšný olivový olej, tabasco a dochutíme soľou a čiernym mletým korením.
Opečenú tortillu potrieme rajčinovou salsou, pridáme rukolu, orestovaného zubáča a nakoniec kyslú smotanu. Takto naplnenú tortillu preložíme, prekrojíme na polovicu a servírujeme.
Recept pripravil Marián Kollárik, šéfkuchár z Penziónu Hoffer v Nitre, www.penzion-hoffer.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.