Vianočný kapor v syrovej perinke
nezadaný
25.11.2011 (12/2011)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: DECEMBER 2011
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny:
- 1 kapor
- soľ
- 200 g strúhaného syra
- 100 g masla
- zelenú petržlenovú vňať
- alobal
- soľ
Cesnakové pesto:
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvú petržlenovú vňať
- 1,5 dcl olivového oleja
- kvapku citrónovej šťavy
Jablkové kolieska:
- 1 veľké jablko
- 0,2 dcl mlieka
- 2 lyžice múky
- 1 vajce
- štipku soli
- 10 g vanilkového cukru
- 20 g krájaných mandlí
- olej na vyprážanie
Zemiaková slama:
- 1 veľký zemiak nakrájaný na tenké rezančeky
- olej na vyprážanie
Príloha:
- 400 g zemiakov
- soľ
- 60 g masla
Postup:
Kapra očistíme, rozrežeme na polovice, stiahneme z neho kožu a posolíme. Alobal a kapra natrieme rozpusteným maslom, kapra posypaného strúhaným syrom položíme na alobal, ktorý dobre uzavrieme a dáme piecť 25 minút na mriežku do rúry. Kapra nakrájame, poukladáme na misu, obložíme pripravenou oblohou, mandľovými jabĺčkami a zemiakovou slamou.
Príloha:
Uvarené zemiaky poštucháme s maslom, pokvapkáme cesnakovým pestom a ozdobíme vyprážanou zemiakovou slamou.
Z jablka nakrájame kolieska, vyberieme jadrá. Jablkové kolieska namočíme do palacinkového cesta s vanilkovým cukrom a posypeme mandľami posekanými na plátky. Vypražíme v oleji.
Prajeme dobrú chuť!
Recept pripravil šéfkuchár z HOTELA HORIZONT v Starej Lesnej Peter Slovík.
Stiahnuť článok v PDF formáte.