Kapor po taliansky...
nezadaný
26.11.2013 (12/2013)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: DECEMBER 2013
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 102
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Ingrediencie:
(4 porcie)
- 800 g podkovičiek z čerstvého kapra
- 4 dobre zrelé paradajky
- 0,5 l paradajkového pyré alebo pretlaku
- 0,15 dl olivového oleja
- 10 dkg parmezánu
- čerstvú bazalku
- soľ
- cukor
Príloha:
- zemiaky
- petržlenová vňať
Postup:
Z čerstvého kapra pripravíme podkovičky cca 100 g. Osolíme ich a na 10 minút odložíme. Na panvici zohrejeme olivový olej, porcie kapra postupne opečieme z oboch strán a odložíme na teplé miesto. Pridáme na kocky nakrájané paradajky, nadrobno pokrájané lístky z bazalky a orestujeme. O chvíľku pridáme paradajkové pyré a pokračujeme v restovaní. Podľa potreby dochutíme soľou a cukrom. Kaprie podkovičky ešte teplé poukladáme na taniere, zalejeme omáčkou a posypeme strúhaným parmezánom. Podávame s varenými zemiakmi s čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť.
Recept aj pre začiatočníkov:
Zvažoval som, aký recept vám pošlem, ale nakoniec som sa rozhodol pre kapra už aj preto, lebo je to tradičná vianočná ryba, ale aj kvôli tomu, že je dostupná skoro pre všetkých. Sú ľudia, ktorí zostávajú pri osvedčenej klasike, vyprážanom štedrovečernom kaprovi. Súhlasím, samozrejme, že má svoje čaro a ak máme čerstvú rybu z dobrej vody, tak je to gurmánsky zážitok. Ale nebojme sa vyskúšať niečo nové, spoznať kapra s novou chuťou a určite neoľutujete a spestríte si svoj vianočný stôl.
Toto jedlo som nazval Kapor po taliansky, lebo tam používam paradajky, bazalku a syr parmezán. Ryba dostane inú zaujímavú, lahodnú chuť a trochu sa potlačí typická príchuť kapra. Je to recept jednoduchý, nenáročný a vhodný aj pre začiatočníkov.
Milan Žilinský
Stiahnuť článok v PDF formáte.