Vianočný kapor na šípkovo-škoricovej omáčke s grilovaným jabĺčkom.
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: DECEMBER 2016
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo.
Pre 4 osoby potrebujeme:
8 podkovičiek z kapra
350 g šípkového džemu
4 škoricové drievka
4 PL kryštálového cukru
3 dcl červeného vína
1 jablko
400 g baby zemiakov
korenie štyroch farieb
soľ
1 citrón
1 dcl oleja
Postup:
Podkovičky z kapra osolíme, okoreníme korením štyroch farieb a vložíme do vymasteného plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ⁰C približne 20 minút. V panvici si skaramelizujeme kryštálový cukor, pridáme šípkový džem, škoricové drievko a podlejeme červeným vínom. Omáčku zredukujeme zhruba na polovicu a dochutíme korením štyroch farieb. Jabĺčko si nakrájame na plátky a opečieme na panvici do zlatista z obidvoch strán. Baby zemiaky si uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Ošúpeme a orestujeme na panvici, nakoniec dochutíme soľou. Všetko spolu naservírujeme na tanier, dozdobíme plátkom citróna a podávame.
Recept pripravil Marián Kollárik, šéfkuchár z Penziónu HOFFER v Nitre, www.penzion-hoffer.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.