Pečený kapor na slivkovej omáčke s chilli.
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: DECEMBER 2017
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 31.12.2017.
Pre 4 osoby potrebujeme:
800 g podkovičiek z kapra
80 g sušených sliviek
2 PL kryštálového cukru
2 dcl červeného vína
2 dcl zeleninového vývaru
2 g masla
2 PL oleja
1 kávová lyžička chilli
Soľ
Mleté čierne korenie
Postup:
Podkovičky z kapra si umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na rozpálenej panvici s olejom opražíme kapra zo všetkých strán do zlatista.
Omáčku si pripravíme nasledovne:
V panvici skaramelizujeme kryštálový cukor na masle. Pridáme sušené slivky, orestujeme a podlejeme červeným vínom. Omáčku zredukujeme, pridáme zeleninový vývar, mleté čierne korenie, chilli a opäť zredukujeme.
Na tanier si naservírujeme opražené podkovičky z kapra s omáčkou a ako prílohu odporúčame krokety.
Recept pripravil Marián Kollárik, šéfkuchár z Penziónu Hoffer v Nitre, www.penzion-hoffer.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.