Grilovaný losos na cukete so zemiakmi a citrónovou omáčkou.
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: DECEMBER 2018
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 02.06.2019.
Ingrediencie:
150 g lososa nórskeho s kožou bez šupín
100 g cukety
10 ks baby zemiakov
1 citrón
2 dl smotany 30 %
1 PL masla
soľ
korenie
olivový olej
Postup:
Lososa si osolíme, okoreníme a položíme na rozpálenú panvicu s trochou oleja. Následne ho dáme na panvicu aj s kožou a orestujeme do zlata z každej strany.
Na ďalšej panvici si spravíme cuketu krájanú pozdĺž cca 6 ks. Pridáme k nej zemiaky a orestujeme do zlatista.
V kastróliku rozpustíme maslo a pridáme postrúhaný umytý citrón, ktorý orestujeme. Následne pridáme smotanu, zredukujeme, osolíme, okoreníme a pred koncom pridáme pár kvapiek citróna na zjemnenie chuti.
Recept pripravil šéfkuchár hotela Grand hotel*** v Trenčíne Radovan Minárik. www.grand-hotel.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.