Šťuka na zelenine
nezadaný
25.01.2011 (2/2011)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: FEBRUÁR 2011
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny:
- 1 500 g šťuky
- 5 g korenín na ryby
- 200 g cibule - tri druhy
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 bobkové listy
- 1 g drvenej rasce
- 3 g soli
- 50 ml olivového oleja
- 500 g zemiakov
- 200 g karotky
- pár stebiel petržlenovej vňate
- 1 dcl bieleho vína
Postup:
Väčšie kusy šťuky dáme do misky, posypeme už osoleným korením na ryby, polejeme vínom a olivovým olejom. Necháme asi hodinu marinovať. Počas tejto doby máme namočený rímsky hrniec vo vode a očistíme si zemiaky, karotku, cesnak, jarnú cibuľku, červenú cibuľu a bielu cibuľu. Zemiaky nakrájame na štvrtinky a karotku len na polovicu. Zemiaky posolíme a posypeme drvenou rascou a premiešame. Rímsky hrniec vyberieme z vody a uložíme doňho pripravené zemiaky a zeleninu. Položíme na to bobkové listy a polovicu z cibuliek, vňatky a cesnaku.
Na túto vrstvu poukladáme pripravenú šťuku a prelejeme zvyškom marinády z misky. Obložíme zvyškom cibuliek, vňatky a cesnaku. Netreba ani ničím podlievať.
Hrniec zakryjeme a dáme do studenej rúry piecť na 200 stupňov asi 100 minút. Asi v polovici pečenia môžete skontrolovať hrniec – skoro do polovice hrnca sa vytvorí šťava. Ak by to bolo suché, podlejte horúcou vodou, ale ja som nedala ani kvapku a na konci bolo šťavy dosť.
Po upečení hrniec odokryte a môžete podávať jedlo rovno z neho, alebo naservírovať na taniere. Takto pripravené jedlo v rímskom hrnci je diétnejšie, no šťavnaté a malá zmena nikomu občas neuškodí...
Recept pripravila pani Paďourová, šéfkuchárka hotela Hubert**** Vital Resort.
Prajeme vám dobrú chuť!
Stiahnuť článok v PDF formáte.