Filet z kapra v mandľovom cestíčku na batátovom pyré
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: FEBRUÁR 2017
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 28.02.2017.
Na 4 porcie potrebujeme:
800 g filet z kapra
400 g batátov
100 g mrkvy
1 dcl mlieka
2 vajcia
100 g hladkej múky
20 lúpaných mandlí
Soľ
Čierne mleté korenie
Olej
Citrón
Zmes čerstvých byliniek
Postup:
Z mlieka, vajec a hladkej múky si pripravíme cestíčko. Primiešame lúpané mandle a dochutíme soľou. Filety z kapra si vypražíme v cestíčku v rozpálenom oleji.
Batáty a mrkvu si ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme spolu variť. Keď je zelenina do mäkka uvarená, scedíme si ju a rozmixujeme. Takto hotové pyré dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Všetko spolu naservírujeme na tanier a dozdobíme zmesou čerstvých byliniek a plátkom citróna.
Recept pripravil Marián Kollárik, šéfkuchár z Penziónu HOFFER v Nitre, www.penzion-hoffer.sk.
Stiahnuť článok v PDF formáte.