Recept: Grilovaný losos s kokosovým mliekom a zeleninou.
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: FEBRUÁR 2018
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 28.02.2018.
Suroviny:
150 g čerstvého lososa
100 g masla
1 mrkva
4 zemiaky
1/3 čínskej kapusty
1 zväzok lahôdkovej cibuľky
3 strúčiky cesnaku
1 štipľavú papričku
kúsok zázvoru
morskú soľ
čierne korenie
1 konzerva kokosového mlieka
500 ml zeleninového vývaru
2 limetky
čerstvý koriander
Postup:
Vo väčšom hrnci rozpálime maslo, na ktorom orestujeme zeleninu (mrkvu, zemiaky, bielu časť čínskej kapusty, bielu časť lahôdkovej cibuľky) nakrájanú na približne rovnako veľké rezance. Po chvíli pridáme nadrobno nasekaný cesnak, štipľavú papričku zbavenú semienok a najemno nastrúhaný zázvor. Ochutíme soľou a čiernym korením. Podlejeme kokosovým mliekom a vývarom.
Medzitým si pripravíme lososa. Umytého a osušeného lososa stiahneme z kože a rozkrájame ho na plátky široké 4 – 5 cm. Z oboch strán ich osolíme, okoreníme a posypeme nastrúhanou limetkovou kôrou. Lososa si pripravíme na rozohriatej panvičke, ktorého sprudka opečieme z oboch strán a odstavíme ho, aby nám nevyschol. Pridáme kocku masla, aby sme zjemnili jeho chuť.
Plátky lososa vložíme do zmesi. Na záver pridáme na tenké rezance nakrájané zelené časti čínskej kapusty a nadrobno nasekaný koriander. Ochutíme limetkovou šťavou. Lososa servírujeme v hlbokých tanieroch spolu so zeleninou. Môžeme ozdobiť nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.
Recept pripravil Erik Šoltés, šéfkuchár HOTELA GLAMOUR**** na Zemplínskej šírave. www.hotelglamour.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.