LOSOS S HRÁŠKOVÝMI STRUKMI A STRATENÝM VAJCOM
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: FEBRUÁR 2019
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 94
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 26.07.2019.
Ingrediencie:
Losos s kožou 150 g
Soľ
Korenie
Olivový olej
Hráškové struky 150 g
Maslo 100 g
Vajce 1 x
Ocot 1 dcl
Cukor 1 PL
Citrón 1 x
Postup:
Lososa zbavíme šupín opačnou stranou noža alebo odšupinovačom. Filet si osušíme a potrieme olejom, ochutíme soľou a korením. Necháme postáť.
Medzitým si dáme variť vodu do hrnčeka s octom, soľou a cukrom. Stiahneme oheň na minimum. (to je voda na vajce)
V druhom hrnčeku si dáme taktiež variť vodu ale len osolenú na struky. Varíme do mäkka.
Na rozpálenej panvici osmažíme lososa, najskôr kožou dole do zlatista, a potom z druhej strany na miernom ohni približne 2 minúty.
Struky nám stačí vybrať a pridať na panvicu s maslom a tam okoreniť a osoliť podľa potreby.
Keď začne vrieť voda na vajce, vajíčko si rozbijeme do naberačky a na jedenkrát vlejeme do stredu hrnčeka s vodou. Vajce varíme približne 1 minútu.
Stiahnuť článok v PDF formáte.