Pstruh podľa lenivého hubára...pretože šampiňóny kúpil v obchode
nezadaný
24.02.2012 (3/2012)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: MAREC 2012
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 113
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny:
(4 porcie)
- 4 pstruhy (ks 250 – 350 g)
- 200 g čerstvých šampiňónov
- 0,2 l smotany na varenie
- 0,1 l oleja
- 2 citróny
- 100 g masla
- čierne korenie
- soľ
Postup:
Ryby osušíme, osolíme a pokvapkáme citrónom. Potom ich najskôr prudko opečieme z oboch strán a neskôr teplotu znížime. Ak máme vhodnú panvicu, môžeme piecť ryby po dvoch alebo iba po jednej. Odložíme ich na teplé miesto.
Do výpeku vložíme maslo, na plátky nakrájané šampiňóny, smotanu a dusíme všetko domäkka, pokiaľ omáčka nemá správnu hustotu. Na záver dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
Podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi, prípadne iba so zeleninovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť!
Recept pripravil šéfkuchár z Penziónu pri Rybnku.
Stiahnuť článok v PDF formáte.