Pošírovaný sumec na špaldových špagetách Milanese.
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: MAREC 2017
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 04.09.2017.
Na 4 porcie potrebujeme:
800 g filet zo sumca
400 g špaldových špagiet
2 dcl pomodora
2 dcl rajčinového pretlaku
2 dcl zeleninového vývaru
čerstvú bazalku
soľ
čierne mleté korenie
kryštálový cukor
olivový olej
petržlenovú vňať
1 šalotku
1 limetku
Postup:Filety zo sumca si umyjeme a osušíme. V hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej pridáme soľ a šťavu z limetky. Keď voda zovrie, vodu stíšime a nad pomalým plameňom rybu pošírujeme približne 10 minút. Medzitým si vyvaríme špaldové špagety al dente a po scedení ich pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Omáčku si pripravíme nasledovne:
Nakrájanú šalotku si speníme na panvici s olejom, pridáme rajčinový pretlak a krátko orestujeme. Pridáme pomodoro a podlejeme zeleninovým vývarom. Pomalým varením omáčku zredukujeme zhruba na polovicu a na konci dochutíme kryštálovým cukrom, soľou, čiernym mletým korením a čerstvou bazalkou.
Všetko spolu servírujeme na tanier a dozdobíme kúskom limetky a bylinkami.
Recept pripravil Marián Kollárik, šéfkuchár z Penziónu HOFFER v Nitre, www.penzion-hoffer.sk.
Stiahnuť článok v PDF formáte.