Grilovaný zubáč na masle so špenátom a cherry paradajkami s citrónovou omáčkou
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: MAREC 2018
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 07.09.2018.
Suroviny:
150 g zubáča
50 g masla
35 g cherry paradajok
120 g baby špenátu
10 g cibule
5 g cesnaku
5 g korenia
20 g citrónu
0,1 dcl smotany 31 %
0,1 dcl bieleho vína
Postup:
Na rozpálenej panvici si pripravíme filety zubáča, ktoré prudko opečieme z oboch strán. Grilujeme ich približne 2 minútky z oboch strán. Nakoniec ich okoreníme, pridáme cherry paradajky, ktoré zľahka ugrilujeme a zjemníme to celé maslom.
Na druhej panvici si pripravíme špenát, ktorý si orestujeme spolu s cibuľkou a cesnakom na masle a dochutíme korením.
A nakoniec tu máme omáčku, ktorú si pripravíme tak, že opražíme maslo, pridáme kúsky citróna a biele víno, ktoré necháme vyvariť. Zjemníme to smotanou a maslom a dochutíme.
Recept pripravil Erik Šoltés, šéfkuchár HOTELA GLAMOUR**** na Zemplínskej šírave. www.hotelglamour.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.