Filé zo zubáča s paprikovou krustou, holandskou omáčkou a balsamico cherry paradajkami
nezadaný
24.03.2011 (4/2011)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: APRÍL 2011
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 113
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny (4 porcie):
* 600 g filiet zubáča
* krusta – 50 g žltej a červenej hrubostennej papriky, 50 g striedky z bieleho pečiva, 50 g masla, 1 žĺtok
* holandská omáčka - 0,04 l bieleho suchého vína, 0,04 l citrónovej šťavy, 2 žĺtky, 100 g masla
Postup:
Pripravíme si krustu: na drobno nasekanú papriku orestujeme v polovičnej dávke masla, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Pridáme zostávajúce maslo, striedku, vaječný žĺtok vymiešame do kompaktnej masy.
Upravené filety zubáča osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a na vymastenej teflónovej panvici opečieme do zlatista. Na jednotlivé filety rozdelíme pripravenú krustu a dáme krátko zapiecť do chrumkava.
Holandská omáčka: žĺtky vyšľaháme s vínom a citrónovou šťavou, podľa potreby osolíme, šľaháme nad parou a postupne pridávame roztopené maslo.
Podávame s tunirovanými zemiakmi a grilovanými cherry paradajkami s balsamicom.
Stiahnuť článok v PDF formáte.