Recept: pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou
nezadaný
26.03.2014 (4/2014)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: APRÍL 2014
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 102
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 08.09.2016.
Suroviny:
800 g filetov z tresky
soľ
400 g zemiakov
1 struk vanilky
1 dl smotany
baby karotka
30 celých kreviet
30 kávových zŕn
1 pór
3 šalotky
anízový likér Pernod podľa chuti
50 g masla
1 dl mlieka
biele víno podľa chuti
Postup:
Tresku opracujeme, nakrájame na porcie, osolíme a opečieme z jednej strany nahotovo. Zemiaky ošúpeme, nakrájame, osolíme, pridáme čerstvú vanilku (vanilku rozkrojíme a vyškriabeme zrniečka), osolíme a uvaríme. Po uvarení scedíme, pripravíme zemiakové pyré s maslom a mliekom. Krevety opláchneme, speníme ich na masle so šalotkou, pridáme kávové zrná a pór, potom pridáme likér Pernod, šľahačku a varíme, redukujeme asi 30 minút. Po uvarení prepasírujeme, podľa potreby dohustíme maslom a krátko zredukujeme. Baby karotku očistíme, krátko povaríme v osolenej vode a podávame. Na dozdobenie použijeme limetu.
Branislav Križan
Braňo je prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, autor obrázkovej publikácie Food Style, ako aj držiteľom niekoľkých prestížnych kulinárskych ocenení. Pracoval v mnohých krajinách v 4- a 5-hviezdičkových hoteloch, kde nadobudol množstvo skúseností. Medzi jeho hoby patrí kaprárina a šport, hlavne tenis.
Stiahnuť článok v PDF formáte.