Kapor na modro na listovom šaláte s medovo-horčicovým dressingom.
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: APRÍL 2017
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo.
Na 4 porcie potrebujeme:
800 g kapra
100 g koreňovej zeleniny
2 PL octu
2 citróny
1 dubový list
1 ľadový šalát
1 rímsky šalát
1 PL kryštálového cukru
1 PL olivového oleja
50 g majonézy
50 g bieleho jogurtu
1 PL dijonskej horčice
1 PL včelieho medu
soľ
čierne mleté korenie
bobkový list
nové korenie
Postup:
Do hrnca si nalejeme 2 litre vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, 1 prekrojený citrón, bobkový list, nové korenie, soľ a ocot. Všetko privedieme do varu, stíšime a pridáme kapra. Kapra varíme približne 7 minút, odstavíme a necháme postáť vo vývare.
Medzitým si pripravíme šalát. Dubový list, ľadový a rímsky šalát si očistíme, nakrájame a zalejeme sladko‑kyslým nálevom, ktorý si pripravíme z vody, cukru, octu a olivového oleja. Majonézu zmiešame s bielym jogurtom, pridáme dijonskú horčicu a med. Dressing dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Všetko spolu servírujeme na tanier a dozdobíme plátkom citróna.
Recept pripravil Marián Kollárik, šéfkuchár z Penziónu HOFFER v Nitre, www.penzion-hoffer.sk.
Stiahnuť článok v PDF formáte.