Recept - steak z tuniaka na zeleninovom rizote
nezadaný
24.06.2024 (4/2024)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: APRÍL 2024
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 95
Článok si môžeš prečítať zadarmo.
Ingrediencie:
• 200 g tuniaka
• 100 g ryže Arborio
• 1 PL olivového oleja
• 1 l vývaru
• 200 g zeleniny podľa vlastného
výberu (hrášok, mrkva, kukurica)
• 100 ml smotany na šľahanie
• 100 ml bieleho vína
• 20 g masla
• soľ, korenie
Postup:
1. V rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujeme zeleninu. Pridáme ryžu a zalejeme vývarom a bielym vínom. Vývar prilievame dovtedy, kým nie je ryža mäkká. Pridáme smotanu na šľahanie. Dochutíme soľou a korením. Na záver zjemníme rizoto pridaním masla.
2. Steak z tuniaka po oboch stranách osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Opečieme ho po oboch stranách na panvici tak, aby bol stredne prepečený, približne 1 minútu z každej strany.
3. Steak podávame na zeleninovom rizote. Môžeme dozdobiť bylinkami, napr. tymiánom alebo lístkami bazalky.
Prajeme dobrú, zdravú chuť!