RECEPT: Grilovaný filet zo pstruha v bylinkovej múke na šošovicovom šaláte
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: MÁJ 2016
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 106
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 24.06.2016.
Potrebujeme pre 4 osoby:
4 pstruhy
480 g sterilizovanej šošovice
200 g koreňovej zeleniny
100 g červenej reďkovky
100 g jarnej cibuľky
100 g čerstvej červenej papriky
100 g majonézy
Soľ
Čierne mleté korenie
Citrónová šťava
Čerstvý kôpor
Olivový olej
Hladká múka
Zmes sušených byliniek (rozmarín, tymián, petržlen)
Postup:
Pstruha si umyjeme a vyfiletujeme. Posypeme soľou a pokvapkáme citrónovou šťavou. Hladkú múku zmiešame so sušenými bylinkami a štipkou soli. V pripravenej bylinkovej múke obalíme filety a vložíme do vopred rozpálenej panvice s olivovým olejom. Z obidvoch strán do zlatista opečieme.
Šošovicový šalát
Koreňovú zeleninu povaríme, nakrájame na malé kocky. Sterilizovanú šošovicu opláchneme a dáme do misky s nakrájanou koreňovou zeleninou. Pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, reďkovku, červenú papriku a majonézu. Čerstvý kôpor nadrobno nasekáme a primiešame do šalátu. Dochutíme citrónovou šťavou, čiernym mletým korením a soľou.
Na tanier servírujeme najprv šalát a na vrch položíme filety zo pstruha. Dozdobíme čerstvým kôprom a plátkom citróna.
Dobrú chuť!
Recept pripravil Marián Kollárik, kuchár z Penziónu HOFFER v Nitre, www.penzion-hoffer.sk.
Stiahnuť článok v PDF formáte.