Recept: Pečený pstruh na citrónoch
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: MÁJ 2017
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 105
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 04.08.2017.
Na 4 porcie potrebujeme:
4 kusy pstruha
3 citróny
200 g bazalky
200 g baby špenátu
100 g tymianu
400 g varených zemiakov
1 čl muškátového orecha
1 pl soli
štipka bieleho korenia
200 g hladkej múky
2 vajcia
0,5 l 31 % smotany na varenie
100 g čerstvého kôpru
1 pl medu
1 biely jogurt
2 strúčiky cesnaku
20 plátkov oravskej slaninky
4 pl olivového oleja
Postup:
Bylinkové pesto si pripravíme nasledovne tak, že olivový olej, baby špenát, bazalku a lístky tymianu si rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou a bielym korením. Pstruha si umyjeme, posolíme a naplníme pripraveným pestom. Po naplnení rybu na povrchu narežeme a rezy naplníme plátkami citróna a necháme odstáť 10 minút. Pripraveného pstruha si vložíme na rozpálenú panvicu a pečieme pomaly z obidvoch strán do chrumkava. Uvarené zemiaky si najemno nastrúhame, pridáme vajcia, muškátový orech, soľ, korenie a hladkú múku podľa potreby. Zo zemiakového cesta si pripravíme malé placky, ktoré opekáme na panvici spolu s oravskou slaninkou. Omáčku si pripravíme rýchlo a jednoducho. Med necháme speniť na panvici a pridáme šťavu z polovice citróna. Pridáme smotanu, prevaríme a primiešame nasekaný kôpor. Dressing si pripravíme z jogurtu, nastrúhaného cesnaku a nasekaného kôpru a nakoniec ho dochutíme soľou. Všetko spolu servírujeme na tanier podľa vlastnej fantázie.
Recept pripravil Lukáš Borota, šéfkuchár z Penziónu Rybárska Bašta u Hoffera, www.penzion-hoffer.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.