Recept - Šošovicové rizoto s lososom
nezadaný
06.05.2024 (5/2024)
0
info
Kategória: Iné
Vyšiel v čísle: MÁJ 2024
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 95
Článok si môžeš prečítať zadarmo.
Ingrediencie:
• 200 g lososa
• 100 g červenej šošovice
• 2 ks bobkového listu
• 1 ks červenej cibule
• 2 stonky zeleru
• 100 g cherry paradajok
• 2 PL masla
• šťava z polovice citróna
• za hrsť rukoly
• olivový olej
• cesnak
• soľ
• korenie
Postup:
1. Šošovicu prepláchneme vodou a spolu s bobkovým listom dáme variť približne na 20 minút.
2. Na rozohriatej panvici orestujeme na olivovom oleji lososa pokrájaného na malé kúsky. K lososovi pridáme zeleninu: červenú cibuľu nakrájanú na mesiačiky, stonky zeleru, nakrájané na malé rezančeky, cesnak nasekaný na drobno, polovičky paradajok.
3. Uvarenú šošovicu osolíme, okoreníme a pridáme k udusenej zeleninke s lososom.
4. Pred dokončením dochutíme maslom a pokvapkáme citrónovou šťavou.
5. Pred servírovaním primiešame rukolu.
Dobrú chuť!
Recept pripravil šéfkuchár Lukáš Koniar
z pizzerie BELLA PIAZZA
FB bellapiaza