Terina z lososa
nezadaný
26.05.2011 (6/2011)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: JÚN 2011
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 113
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny:
(4 porcie)
- 250 g filetu lososa (najlepšie čerstvého)
- 2 plátky údeného lososa
- 3½ PL majonézy
- 3½ PL hustej tučnej smotany
- šťava z pol citróna
- 40 g uvarených garnátov
- 1 ľadový šalát
- 5 vetvičiek čerstvého kôpru
- trocha oleja
- čierne korenie
- soľ
- alobal
- priesvitná fólia
- 2 plátky želatíny
Na ozdobu:
- reďkovka
- ľadový šalát
Postup:
Rúru predhrejeme na 160 °C. Filet z lososa osolíme, okoreníme a zabalíme pevne do olejom natretého alobalu. Dusíme v rúre asi 10 minút. Fóliu opatrne odstránime a necháme vychladnúť. Medzitým vypláchneme studenou vodou 4 zapekacie formičky alebo šálky a vyložíme ich fóliou tak, aby okraje prečnievali. Želatínu namočíme do studenej vody. Kôpor umyjeme, vysušíme a na dno každej formičky položíme vetvičku kôpru, zvyšok nasekáme najemno a odložíme. Do každej misky vložíme plátok údeného lososa. Vychladnutého lososa pokrájame na malé kúsky a pomiešame s majonézou, smotanou a rybacím vývarom, zvyšným kôprom a citrónovou šťavou, nakoniec pridáme garnáty. Želatínu na miernom ohni rozpustíme a pridáme do rybacej zmesi. Rybaciu zmes ochutíme čiernym korením a plníme do formičiek, potrasieme, aby unikol vzduch, prekryjeme prečnievajúcou fóliou a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním vyklopíme na tanier.
Recept pripravil šéfkuchár z Penziónu pri rybníku vo Veľkej Pake
Prajeme dobrú chuť!
Stiahnuť článok v PDF formáte.