RECEPT: Pečený filet z kapra
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: JÚN 2016
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 106
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 29.11.2016.
Ingrediencie pre 4 osoby:
800 g filet z kapra, 3 limetky,
1 hlavička cesnaku, rozmarín,
olej, morská soľ
Omáčka:
200 g koreňovej zeleniny,
100 g rajčinového pretlaku,
4 dl zeleninového vývaru,
1 šalotka, chilli, soľ, korenie, rozmarín
Zemiakové rösty:
800 g zemiakov, 1 cibuľa,
100 g oravskej slaniny, soľ, korenie,
cesnak, mletá rasca, petržlenová vňať
Postup:
Očistený a umytý filet z kapra vložíme na vymastený plech. Osolíme morskou soľou, pokvapkáme šťavou z limetiek, pridáme celý cesnak a nasekaný rozmarín. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 30 minút.
Omáčka:
Do rozpálenej panvice s olejom si vložíme nadrobno nasekanú šalotku a nakrájanú koreňovú zeleninu na rezance. Zeleninu orestujeme, pridáme rajčinový pretlak a pokračujeme v restovaní. Podlejeme vývarom a zeleninu dovaríme do mäkka. Omáčku dochutíme soľou, korením a chilli podľa chuti.
Zemiakové rösty:
Zemiaky v šupke uvaríme, očistíme a pretlačíme. Cibuľu a oravskú slaninku si nakrájame, vložíme do rozpálenej panvice s olejom, pridáme zemiaky a ochutíme soľou, cesnakom a mletou rascou. Všetko spolu orestujeme do zlatista. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Stiahnuť článok v PDF formáte.