Grilovaný kapor na cesnaku s rakúskym zemiakovým šalátom.
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: JÚN 2017
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 105
Článok si môžeš prečítať zadarmo.
Na 4 porcie potrebujeme:
800 g filet z kapra
4 strúčiky cesnaku
1 viazaničku čerstvého tymianu
2 PL olivového oleja
morskú soľ
zmes čerstvých byliniek
citrón
Rakúsky zemiakový šalát:
800 g zemiakov
4 červené cibule
1 viazaničku petržlenovej vňati
1 PL olivového oleja
4 dcl hovädzieho vývaru
2 PL kryštálového cukru
2 PL octu
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Filety z kapra si umyjeme a osušíme. Potrieme nadrobno nasekaným cesnakom, tymianom, olivovým olejom a dochutíme morskou soľou. Takto pripraveného kapra necháme odstáť v chladničke približne šesť hodín. Následne rybu grilujeme do zlatista z obidvoch strán.
Zemiaky si uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame. Pridáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu a zalejeme horúcim hovädzím vývarom. Keď šalát vychladne, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a dochutíme octom, cukrom, mletým čiernym korením a soľou. Všetko spolu naservírujeme na tanier a dozdobíme zmesou čerstvých byliniek a citrónom.
Recept pripravil Marián Kollárik, šéfkuchár z Penziónu Hoffer v Nitre, www.penzion-hoffer.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.