Grilovaná šťuka na brokolicovom pyré s bylinkovým maslom.
nezadaný
29.05.2018 (6/2018)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: JÚN 2018
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 02.12.2018.
Suroviny:
200 g filet zo šťuky
4 hlavičky brokolice
150 g masla
čajová lyžička horčice
čajová lyžička koňaku
soľ
korenie
bylinky
olivový olej
Postup prípravy:
Filet zo šťuky osušíme, osolíme, okoreníme a dáme na rozpálenú panvicu kožou dole. Osmažíme z každej strany do zlatista.
V kastróliku si pripravíme pyré. Hlavičky brokolice dáme variť. Povaríme do mäkka a scedíme z vody. Uvarenú brokolicu vložíme do mixéra, pridáme cca 100 g masla a rozmixujeme na jemné pyré. Ochutíme koreninami.
Zvyšok masla necháme zmäknúť, pridáme bylinky, horčicu, koňak, soľ, korenie a z uvedených ingrediencií vymiešame bylinkové maslo, ktoré decentne naservírujeme na hotovú šťuku.
Recept pripravil šéfkuchár hotela Grand hotel*** v Trenčíne Radovan Minárik. www.grand-hotel.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.