Pstruh zeleného vodníka
nezadaný
22.06.2011 (7/2011)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: JÚL 2011
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 113
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny:
(4 porcie)
- 250 g pstruha
- olivový olej
- soľ
- korenie
- 100 g zemiakov
- 1 kávová lyžička kečupu
- vajíčko
- 1 kávová lyžička horčice
- špenátové listy
- cesnak
- smotana
Príloha:
Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu, pridáme uvarenú polovicu pstruha, horčicu, kečup, vajíčko, vymiešame na hustú zmes a formujeme podľa vlastnej fantázie. Obalíme v trojobale a vypražíme do zlatista. Omáčku si pripravíme zo špenátových listov, smotany, strúčika cesnaku; všetko spolu rozmixujeme, dochutíme soľou a korením. Dozdobíme čerstvým kôprom a citrónom.
Postup:
Umytého a čisteného pstruha vyfiletujeme, rozdelíme na dve polovice; jednu polovicu si necháme a druhú uvaríme v osolenej vode s mesiačikom citróna. Filetu po troch minútach vyberieme a necháme vychladnúť. Jednu polovicu pstruha osolíme, okoreníme, opečieme z jednej aj z druhej strany do chrumkava na olivovom oleji.
Prajeme dobrú chuť!
Recept pripravil šéfkuchár Rybárskej bašty u Hoffera v Nitre.
Stiahnuť článok v PDF formáte.