Zubáč na masle s baby mozzarellou a cviklovými plackami zo špaldovej múky.
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: JÚL 2017
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 16.08.2017.
Na 4 porcie potrebujeme:
800 g filet zo zubáča
25 g masla
200 g baby mozzarella
800 g čerstvej cvikly
100 g špaldovej múky
2 vajcia
1 dcl mlieka
2 citróny
2 PL olivového oleja
Soľ
Mleté čierne korenie
Postup:
Filety zo zubáča si umyjeme a osušíme. Na panvici si speníme maslo a zubáča opečieme z obidvoch strán približne 6 minút. Nakoniec si rybu dochutíme soľou a šťavou z jedného citróna.
Cviklu si uvaríme vo vode. Keď je cvikla vychladnutá, ošúpeme ju a nastrúhame. Pridáme špaldovú múku, vajcia, mlieko, soľ, mleté čierne korenie a nastrúhanú citrónovú kôru. Vypracujeme si cesto, z ktorého formujeme placky a opekáme na panvici s olivovým olejom. Všetko spolu naservírujeme na tanier a dozdobíme baby mozzarellou.
Recept pripravil Marián Kollárik, šéfkuchár z Penziónu Hoffer v Nitre, www.penzion-hoffer.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.