Morská šťuka s uhorkovým fettucciny a klíčkami munga.
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: JÚL 2018
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 04.01.2019.
Ingrediencie na 1 porciu:
150 g šťuky
1 uhorka
3 PL gréckeho jogurtu
soľ
korenie
kôpor
citrón
klíčky munga
Postup:
Filet šťuky si osušíme, osolíme, okoreníme a necháme chvíľku postáť. Odkrojíme si mesiačik citróna a zavinieme okolo neho filet a prepichneme špajdľou.
Na rozpálenej panvici opečieme filet z každej strany cca 2 minúty, potom ho vložíme do rúry, vyhriatej na 200 °C.
Pripravíme si uhorkové fettuciny. Uhorku očistíme a so škrabkou urobíme tenké plátky len po jadierka. Tenké fettucciny si osolíme a okoreníme. Pridáme jogurt, kôpor a citrónovú šťavu. Všetko dôkladne premiešame a servírujeme vo formičke. Dekorujeme s klíčkami munga.
Recept pripravil šéfkuchár hotela Grand hotel*** v Trenčíne Radovan Minárik. www.grand-hotel.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.