Šťuka s kôprovou omáčkou
nezadaný
20.07.2011 (8/2011)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: AUGUST 2011
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 113
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny:
(4 porcie)
- 800 g filetu zo šťuky (najlepšie čerstvá)
- 100 g masla
- 100 ml smotany na varenie
- 8 lístkov čerstvého kôpru (z toho polovica na prílohu)
- 2 limetky
- čierne korenie
Smotanové zemiaky :
Očistené zemiaky pokrájame najlepšie na plátky, dáme do hrnca, zalejeme smotanou, osolíme a prikryté za občasného miešania varíme. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme posekaný kôpor a dochutíme soľou a čiernym korením. Miešaním dosiahneme, že zemiaky so smotanou vytvoria jednotnú masu.
Postup:
Filety zo šťuky pokrájame na cca 100 g kusy (2 ks na porciu), jemne osolíme a pokvapkáme šťavou z limetky. Na panvici rozpustíme polovicu masla a porcie ryby opečieme do zlata z oboch strán a odložíme na teplé miesto. Do panvici pridáme zvyšok masla a nadrobno nasekaný kôpor, ktorý urestujeme a zalejeme smotanou, osolíme okoreníme a podľa chuti pridáme limetkovú šťavu, prípadne štipku cukru. Omáčku mierne zredukujeme a môžeme podávať.
Podávame so smotanovými zemiakmi.
Prajem dobrú chuť!
Špecialitu zo šťuky pre vás pripravil šéfkuchár z Penziónu pri rybníku Veľká Paka
na Podunajskej Nížine.
Stiahnuť článok v PDF formáte.