Kaprie hranolky
nezadaný
29.07.2013 (8/2013)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: AUGUST 2013
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 103
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny:
1 kapor
2 vajíčka
sójová omáčka
strúhanka
worčester
cesnak
hladká múka
grilovacie korenie
vegeta
soľ, korenie
olej
Postup:
Kapra vykostíme a narežeme na pásiky. Do zmesi nakrájaných hranolčekov pridávame postupne soľ, korenie, vegetu, sójovú omáčku, worčester, grilovacie korenie a cesnak. Množstvo dávam od oka, z každého rožka troška. Ochutené hranolčeky nechám postáť cca 1 hodinu v chlade. Potom to rozdelím na dve časti. Jednu obalím v múke a upečiem na oleji. Druhú dám do
trojobalu: múka, vajce a strúhanka. A tiež upečiem. Môžeme podávať s opekanými alebo varenými zemiakmi a čerstvou zeleninkou.
Dodatok autorky receptu:
Nám sa tento recept veľmi páči. Máme malého chlapca a ten má veľmi rád ryby. Keďže rybky sú veľmi zdravé, ale majú kosti, vyriešili sme to vykostením. Kapor mu veľmi chutí a môže ho spokojne papkať a my nemáme strach, že mu zabehne kosť.
Dobrú chuť praje Ivana Kozáková
Celá fotogaléria k článku
Stiahnuť článok v PDF formáte.