Recept: Grilovaný filet zo sumca na kôprovej omáčke s pečenými zemiakmi
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: AUGUST 2016
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 28.01.2017.
Na 4 porcie potrebujeme:
4 filety zo sumca
4 dl smotany na varenie
30 g masla
4 PL kyslej smotany
1 strúčik cesnaku
Čerstvý kôpor
8 zemiakov
Olej
Mleté čierne korenie
Soľ
Citrón
Postup:
Umyté zemiaky si narežeme, osolíme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút. Na rozpálenej panvici si opečieme filety zo sumca z oboch strán, dochutíme soľou a pokvapkáme šťavou z citróna.
Kôprová omáčka:
V panvici si speníme maslo, pridáme nasekaný kôpor a pretlačený cesnak. Krátko orestujeme, pridáme smotanu na varenie a za stáleho miešania si omáčku zredukujeme na polovicu. Nakoniec omáčku dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Keď máme všetko hotové, naservírujeme na tanier a zemiaky prelejeme kyslou smotanou.
Recept pripravil Marián Kollárik, kuchár z Penziónu HOFFER v Nitre, www.penzion-hoffer.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.