Grilovaná šťuka na feniklovo-pomarančovom šaláte
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: AUGUST 2017
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo.
Na 4 porcie potrebujeme:
800 g filet zo šťuky
3 limetky
4 pomaranče
3 fenikle
1 PL medu
2 PL olivového oleja
korenie 4 farieb
morskú soľ
čerstvé bylinky
Postup:
Filety zo šťuky si umyjeme, osušíme, osolíme a pokvapkáme šťavou z limetky. Na rozpálenej panvici s olivovým olejom rybu opečieme z obidvoch strán.
Fenikel si očistíme a nakrájame na rezance. Pomaranče si ošúpeme a nakrájame na kocky. Fenikel a pomaranče vložíme do misky, dochutíme korením 4 farieb, šťavou z pomaranča a medom.
Všetko spolu naservírujeme na tanier, posypeme nastrúhanou limetkovou kôrou a dozdobíme čerstvými bylinkami.
Recept pripravil Marián Kollárik, šéfkuchár z Penziónu Hoffer v Nitre, www.penzion-hoffer.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.