Steam losos na talianskom rizote.
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: AUGUST 2018
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 01.02.2019.
Ingrediencie:
150 g lososa
80 g ryže Arborio
1 dl bieleho suchého vína
50 g parmezánu
1 dl 30 % smotany
soľ
korenie
olivový olej
zeleninový vývar
citrón
Postup:
Losos: Pripravíme ho buď v konvertore na pare alebo v hrnci so sitkom na parenie. Osobitne ho okoreníme a pokvapkáme citrónom, dáme ho na 10 minút pariť.
Rizoto: Ryžu dáme na panvicu s olejom, podlejeme ju vínom. Keď sa víno odparí, prilievame postupne vývar. Keď je ryža sparená postupne pridávame smotanu. Necháme ju odpariť a pridáme parmezán a odstavíme panvicu z ohňa. Spracujeme parmezán, aby nám vzniklo nové rizoto.
Recept pripravil šéfkuchár hotela Grand hotel*** v Trenčíne Radovan Minárik. www.grand-hotel.sk
Steam losos na talianskom rizote.
Stiahnuť článok v PDF formáte.