Kaprie guľky v paradajkovej omáčke
nezadaný
25.08.2010 (9/2010)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: SEPTEMBER 2010
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 105
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny:
- 600 g mletého mäsa z kapra
- 60 g strúhanky
- 1,5 dl mlieka
- 1 dl oleja
- 1 dl červeného suchého vína
- 4 dl paradajkovej šťavy
- hladká múka (na obaľovanie)
- 60 g očistenej cibule
- 2 strúčky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- cukor podľa chuti
Na ozdobenie:
petržlenová vňať, paradajka a citrón
Postup:
Kapra vyfiletujeme, stiahneme z kože a pomelieme. Pridáme strúhanku namočenú v mlieku, soľ, korenie a na oleji osmaženú nadrobno nakrájanú cibuľu. Zo zmesi tvarujeme guľky s veľkosťou pingpongovej loptičky, ktoré obalíme v múke a opečieme na oleji zo všetkých strán. Vhodné vo fritéze pri teplote 160 °C - 3 minúty. Opečené kaprie guľky vložíme do misy, podlejeme paradajkovou šťavou, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, červené víno, podľa chuti cukor a dusíme 12 minút.
Ozdobíme petržlenovou vňaťou, plátkami paradajky a citrónom.
Podávame so zemiakovými kroketami, varenými zemiakmi alebo vhodné sú i špagety.
Kaprie guľky v paradajkovej omáčke pre vás pripravil šéfkuchár z Penzióna pri rybníku Veľká Paka na Podunajskej nížine.
Prajeme dobrú chuť.
Stiahnuť článok v PDF formáte.