Slimáky z ostriežích filetov
nezadaný
27.08.2013 (9/2013)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: SEPTEMBER 2013
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 103
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny:
- 10 filetov z 5 stredne veľkých ostriežov
- ½ pohára sušených paradajok v oleji
- hrsť čerstvých bazalkových listov
- olivový olej
- 1 balenie Schwarzwaldskej alebo parmskej šunky (cca 100 g)
- soľ a mleté korenie
Postup:
Rúru si vyhrejte na 200 stupňov. Kým sa rozohreje na správnu teplotu, zmixujte pokrájané sušené paradajky i s výborným olejom a bazalkou na jemnú pastu. Ak sa vám bude zdať pasta hustá, zrieďte ju olivovým olejom.
Filety s dĺžkou 15 až 20 cm ľahko posoľte a okoreňte. So soľou opatrne, pretože parmská šunka je tiež slaná! Jednotlivé plátky šunky si pozdĺžne rozpoľte. Na ne položte filet z ostrieža, ktorý predtým potrite pripravenou pastou. Zrolujte ho a zabezpečte špáradlom proti rozmotaniu.
Do zapekacej misky uložte úhľadne „slimáky“ a dajte piecť pri 200 stupňoch na 15 minút.Ako prílohu odporúčam zemiakovú kašu. Do nej slimáky ľahko zatlačíte a polejete vypečenou šťavou. Dobrú chuť!
Odkaz autora receptu:
Po niekoľkých rokoch som vzal na jeseň roku 2012 do ruky prívlačový prút a pokúšal sa uloviť nejaké ostrieže a zubáče. Zubáča som nechytil žiadneho, ale niekoľko ostriežov áno! Tie trochu väčšie skončili v mojom mraziacom boxe. Pretože nemám rád vyberanie kostičiek, všetky som ich vyfiletoval. Výsledkom boli prúžky mäsa s dĺžkou 15 až 20 cm.
Dnešný recept je celkom jednoduchý a rýchly na prípravu a tiež veľmi chutný. Ostrieža môžete spokojne nahradiť zubáčom alebo bielou morskou rybou.
Václav Liška, Nové Město nad Metují
Stiahnuť článok v PDF formáte.