Varíme pri vode, jednoduché kaprárske špagety.
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: SEPTEMBER 2014
Počet strán v magazíne: 2
Od strany: 102
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 08.09.2016.
Dnes vám pri vode bude variť Jirka Majer, ktorý je známy nielen ako skúsený a zanietený český rybár, ale aj ako šikovný kuchár. Nechajme však na Jirkovi samom, aby nám poodkryl pokrievku na svojom hrnci…
Pobyt v prírode a všetko s ním spojené, vyžaduje určitú dávku energie, ktorú do toho každý dávame. Energiu zo seba dávame, ale taktiež ju musíme aj dopĺňať. Každý máme svoj štýl chytania, svoje priority a ciele. To je jasné. Ale nie každý si pri vode vyvára. Mám mnoho kamarátov, ktorí sú jednoducho leniví pri vode si niečo navariť. Nehovorím, že si varím každý deň, ale minimálne každý druhý si niečo teplé pripravím. Hlavne na dlhých výpravách to považujem za dôležité. Fantázii sa medze nekladú. Mojím najčastejším a najrýchlejším jedlom, ktoré si pri vode varím, sú jednoduché špagety. Nie vždy mám so sebou toľko ingrediencií, čo by toto jedlo znieslo. Ale na naplnenie žalúdka a doplnenie energie to bohato postačuje…
Na prípravu jedla potrebujeme:
- špagety
- cibuľu
- mäkkú salámu
- soľ
- kečup
- syr
Postup:
Na panvici si dozlatista urestujeme cibuľu, do ktorej potom pridáme na kocky nakrájanú salámu. Nalejeme kečup. Počkáme, kým celý tento základ prejde varom a vypneme. V hrnci si uvaríme špagety. Na ne nalejeme pripravený základ, posypeme postrúhaným syrom jemne posolíme a je hotovo.
Také jednoduché, rýchle a hlavne chutné…
Dobrú chuť a nech to jazdí…
Stiahnuť článok v PDF formáte.