Pečený zubáč v limetkovej soli so zeleninovým špízom na rozmarínových zemiakoch
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: SEPTEMBER 2016
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 01.03.2017.
Na 4 porcie potrebujeme:
800 g filet zo zubáča
200 g baklažánu
200 g cukety
200 g červenej papriky
200 g šampiňónov
200 g červenej cibule
800 g baby zemiakov
4 limetky
zväzok rozmarínu
morská soľ
olej
Postup:
Zubáča si umyjeme, osušíme a vložíme na vymastený plech. Posolíme limetkovou soľou, ktorú si pripravíme z morskej soli a nastrúhanej limetkovej kôry. Filet pokvapkáme šťavou z limetiek a pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút.
Medzitým si pripravíme zeleninový špíz. Zeleninu si nakrájame na väčšie kúsky, osolíme morskou soľou, napicháme na špajdľu a opečieme na panvici.
Baby zemiaky si uvaríme, očistíme a orestujeme v rozpálenej panvici. Pred koncom dochutíme morskou soľou a nasekaným rozmarínom.
Všetko spolu naservírujeme a podávame.
Recept pripravil Marián Kollárik, kuchár z Penziónu HOFFER v Nitre, www.penzion-hoffer.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.