Recept - Pošírovaný zubáč na ratatouille zelenine
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: SEPTEMBER 2018
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 04.03.2019.
Ingrediencie:
150 g zubáča
100 g papriky – 3 color
100 g cukety
80 g šalotky
80 g rajčín
1 dcl rajčinovej omáčky
0,05 dcl vína
1 PL masla
soľ
korenie
olivový olej
citrón
Postup:
Zeleninu nakrájame na menšie kocky, každú zvlášť do misiek. Do plytkej panvice si dáme variť vodu s citrónom, soľou a korením. Keď voda začne vrieť, vložíme do nej zubáča, stiahneme oheň a necháme „pošírovať“ na cca 8 minút. Zatiaľ na panvici rozpálime olej, pridáme šalotku, orestujeme. Pridáme papriku, po chvíli cuketu a na záver rajčiny. Keď je všetko orestované, osolíme, pridáme víno, necháme odpariť a podlejeme rajčinovou omáčkou a necháme odpariť. Na záver pridáme maslo, dochutíme soľou a korením.
Recept pripravil šéfkuchár hotela Grand hotel*** v Trenčíne Radovan Minárik. www.grand-hotel.sk
Stiahnuť článok v PDF formáte.