Hlavátka s kuriatkovou omáčkou
nezadaný
23.09.2011 (10/2011)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: OKTÓBER 2011
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 105
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
„Hlavátka je vzácna ryba a iba ťažko ju vieme zohnať, ale stojí za to. Veď je to kráľovná našich riek!“
Suroviny:
(4 porcie)
- 800 g filetu z hlavátky (najlepšie čerstvej)
- 0,1 l olivového oleja
- 100 g masla
- 2 citróny
- 200 g kuriatok jedlých, čerstvých (mrazené)
- biele korenie
- soľ
POSTUP:
Filety z hlavátky pokrájame na cca 100 g kusy (2 ks na porciu) jemne osolíme a pokvapkáme citrónom a necháme odležať 30 minút na chladnom mieste.
Na panvici rozpálime olivový olej a rybu opečieme prudko z obidvoch strán, teplotu znížime a dopečieme. Zoberieme z panvice a uložíme na teplé miesto.
Pridáme maslo a pokrájané kuriatka, soľ a podusíme, kým nezmäknú. Nakoniec dochutíme korením a prípadne zahustíme. Rybu upravíme na tanier, polejeme omáčkou a podávame.
Vhodnou prílohou sú varené alebo opekané zemiaky.
Prajem dobrú chuť!
Recept pripravil šéfkuchár z Penziónu pri rybníku vo Veľkej Pake na Podunajskej nížine.
Stiahnuť článok v PDF formáte.