Sumec na spôsob pytliakovej pochúťky
nezadaný
25.10.2010 (11/2010)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: NOVEMBER 2010
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny:
- 600 g filetu sumca bez kože
- olivový olej
- soľ, mleté biele korenie
- 1 menšia cibuľa
- 1 žltá paprika
- 1 zelená paprika
- 10 ks cherry rajčiny
- 10 ks nakrájaných šampiňónov
- 2 polievkové lyžice kečupu
- štipka čili
- prírodná šťava
Postup:
Filety zo sumca nakrájame tak, aby nám vyšli tri rovnaké porcie. Sumca osolíme a okoreníme z jednej aj z druhej strany. Opečieme dochrumkava na grile asi 3-4 minúty z obidvoch strán.
Omáčka:
Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, na drobno nasekanú cibuľku, nakrájanú papriku, na prúžky prepolené cherry rajčiny so šampiňónmi. Jemne opražíme tak, aby paprika bola chrumkavá, pridáme dve lyžice kečupu, štipku čili, premiešame, nakoniec podlejeme prírodnou šťavou, povaríme asi jednu minútu, dochutíme soľou a odstavíme.
Recept pripravil šéfkuchár Rybárskej Bašty u Hoffera
Prajeme vám dobrú chuť!
Stiahnuť článok v PDF formáte.