Kapor so špenátovou krustou
nezadaný
25.10.2011 (11/2011)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: NOVEMBER 2011
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 105
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny:
- 4 ks kapra (150 g)
- 100 g mrkvy
- 100 g petržlena
- 100 g červenej papriky
- 100 g fazuľových strukov
- bazalka
- 50 g masla
- soľ
- korenie
Špenátová krusta:
- 100 g špenátu
- 100 g krupice - zarobiť také hustejšie cestíčko
- vajíčka (2 žĺtka)
- soľ
- korenie
- trochu cesnaku
Omáčka:
Šalotka, kôpor, smotana, maslo, soľ, korenie, pár kvapiek citrónovej šťavy.
Postup:
Vyfiletovaného kapra z jednej strany natrieme špenátovou krustou a opečieme na grile. Medzitým ako sa kapor pečie, si nakrájame mrkvu, petržlen a papriku na tenké rezance, grilujeme na rozohriatej panvici s maslom, pridáme fazuľové struhy, čerstvú bazalku. Dochutíme korením a soľou. Podávame s pečenými alebo varenými zemiakmi s vňatkou, posypeme fritovanými cesnakovými lupienkami.
Prajem dobrú chuť!
Recept pripravil šéfkuchár Ján Mandúch z Rybárskej bašty u Hoffera v Nitre.
Stiahnuť článok v PDF formáte.